Kosmetisk & Estetiskt tandvård

Innebär främst att man med färg och form anpassar nya fyllningar till de övriga tänderna. Nuvarande metoder och material ger goda förutsättningar för detta.

Estetiskt tandvård

Denna behandling innebär dock ändring av färg och form i syfte att åstadkomma ett mer estetiskt tilltalande bett. Är du missnöjd med dina tänders utseende kan kosmetisk tandvård vara något för dig. Sneda tänder, för korta och slitna eller missfärgade tänder- det mesta går att åtgärda. Jag är van vid att "trolla" med porslin och composit för att du ska få det leende just du vill ha.

Porslinsfasader

Fasader görs i rent tandporslin och limmas mot framsidan av tänderna. Detta innebär att man oftast måste slipa bort litet emalj för att fasaden ska få plats. Därefter tas ett avtryck av tänderna så att en tandtekniker kan framställa fasaden. Vi anlitar noga utvalda tekniker för detta.

Compositfyllningar

Man kan många gånger också använda sig av composit(plast)-fyllningar för att modellera om och ändra färg på en tand. Detta ger dock inte ett lika beständigt resultat som porslin.

Tandbehandling av enbart kosmetiska skäl ersätts inte av tandvårdsförsäkringen och är belagd med moms sen 1 jan 2015. 

Tillbaka till Behandlingar