Tandblekning

Vi erbjuder en rad olika behandlingar för att tillgodose alla våra kunders behov.

Vi har alla olika färg på våra tänder men är man missnöjd med den går det att åtgärda.Ytliga missfärgningar av t ex kaffe,te och rökning går att polera bort med salt-blästring. Mer djupgående missfärgning p g a åldersförändring, långvarig rökning/snusning eller naturligt alltför gula tänder måste behandlas med blekning.

Tandblekning är idag en väl beprövad metod. Rätt utförd skadar den inte tänderna men det är viktigt att kontrollera att tänder och tandkött är i gott skick innan man börjar. Man får inte ha obehandlade hål eller tandsten. Endast emalj kan blekas, porslin- och plast fyllningar bleks ej.

På kliniken erbjuder vi 2 slags blekningsmetoder:

Hemmablekning

Du sköter blekningen själv i hemmet med plastskenor som vi specialanpassat till dig. Skenorna fyller du med bleknings-gel och bär 1-2 timmar per dag.  Optimalt resultat nås efter 1-2 veckor och du kan avbryta när du nått önskat resultat.

Klinikblekning

Blekningen sker på kliniken med ett starkare preparat än hemmablekningen och ger samma slutresultat men går betydligt snabbare, ca 1 timme.

Med åren minskar blekningseffekten och båda metoderna går att upprepa. Spara dina plastskenor eftersom dessa kan återanvändas! 

Tillkommande undersökning och hygienbehandling ingår ej i priset för blekning.

Tandbehandling av enbart kosmetiska skäl ersätts inte av tandvårdsförsäkringen och är belagd med moms sen 1 jan 2015. 

Tillbaka till Behandlingar